ترکیبات شیمیائی:
میوه های این گیاه شامل شکر، پلی ساکاریدها،اسیدهای آلی، لیپیدها، کاروتنوئیدها، ویتامین های B1, B2 , B3 , A ، بیوفلاونوئیدها، لیمونوئیدها (تلخ مزه)، لیمونن(70%)، ژرانیل استات، لینالیل استات می باشد. همچنین لیمو دارای مقدار زیادی پتاسیم (میوه 100 گرم/145 میلی گرم)، ویتامین C به میزان (میوه 100 گرم/40-50 گرم) یعنی دو برابر پرتقال و کلسیم (61 میلی گرم) است.
خواص داروئی:
* این میوه به خاطر اثرات و ارزش تغذیه ای آن مورد توجه می باشد. ویتامین C این میوه برای حفظ قدرت دفاعی بدن در برابر عفونت ها و بهبود زخم ها لازم است و نیز این ترکیب تشکیل نیتروز آمین های سرطان زا را پس از مصرف نیترات ها و نیتریت ها بی اثر می نماید.
* محتوای پتاسیم این میوه برای جبران کمبود پتاسیمی که بواسطه مصرف داروهای کاهش دهنده فشار خون (مانند اناپریل و کاپتوپریل) در بعضی بیماران ایجاد می شود، مفید می باشد. همچنین مقدار زیاد پتاسیم در لیمو موجب سلامتی قلب، مغز و سیستم های عصبی بدن می شود.
*به طور کلی لیموها به خاطر اثرات هیدروفیلیک ها به عنوان حجیم کننده محتویات دستگاه گوارش عمل می کنند و لذا می توانند در درمان اسهال و استفراغ مفید باشند.
* اسانس لیمو دارای اثرات ضدباکتری وضدعفونی کننده ونیز مهار کننده رشد قارچ آسپرژیلوس می باشد واز آن برای ضدعفونی کردن آب آشامیدنی و سطوح آلوده به ویروس هاری استفاده می شود.
* پکتین موجود در این میوه کلسترول خون را کاهش می دهد و می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی کمک کند.
* بیوفلاونوئید های موجود در لیمواستحکام دیواره داخلی عروق شامل مویرگها ووریدها را افزایش می دهند و می توانند در درمان واریس سیاهرگها، کبود شدگی ها ولثه های خونریزی دهنده موثر باشند.
* لیمو(علی رغم اسیدیته آن) در بدن به عنوان قلیا عمل می کند ولذا در شرایطی مانند روماتیسم، آرتیریت و نقرس می تواند مفید باشد .
* این میوه دردرمان عفونتها، تبها، سرماخوردگی، گلودرد، التهاب لثه و به عنوان تقویت کننده کبد و لوزالمعده استفاده می شود. در واقع آب لیمو به مقدار زیاد باسیل های وبا، تیفوئید واسهال خونی را نابود می کند. خوردن 5-8 عدد لیمو ترش روزانه در رماتیسم، سیاتیک، نقرس، تصلب شرائین، چاقی ودرد کلیه موثر است.
*آبلیمو سم های جمع شده در کبد را از بین می برد و در نتیجه به پوست طراوت می بخشد، جوش پوست صورت را از بین می برد و بطور کلی برای بیماریهای جلدی مفید است. ولی باید توجه داشت که کبد به خود لیمو بیشتر از آب آن احتیاج دارد.
* آب لیمو باعث جلو گیری از تشکیل سنگ کلیه می شود. تحقیقات نشان می دهد که سنگ های با منشا اوره و اورات پروتئینی موجود در کلیه ی عده ای بیمار پس از مصرف روزانه دو لیموترش برطرف شده واستفاده از این روش برای پیشگشری از تشکیل مجدد سنگ کلیه موثر می باشد.
* آب لیمو بزاق را زیاد می کند و چون بزاق دارای اثر ضدعفونی کنندگی است میکروب های دهان را ازبین می برد.
*آب ليمو براي پوست سر بسيار مفيد است و شوره سر را كاهش ميدهد. عصاره حاصل از آبگيري يك ليموي تازه را حدود 10 دقيقه برروي پوست سر مالش دهيد و سپس آن را با آب به طور كامل بشوئيد. همچنين آب ليمو مي تواند به عنوان يك ضد خارش، به صورت ماساژ برروي پوست سر استفاده شود.
* تخم یا دانه ی لیموترش اثر ضد تب، ضد سم و ضد کرم دارد. برای هر یک از این موارد باید تخم (دانه) لیموترش را گرفته، ابتدا پوست سفیدی که در خارج آن است جدا می کنند، سپس برحسب سن و وزن بیمار به مقدار 4 تا 8 گرم از مغز تخم لیمو با مقداری آب گرم تناول کنند.
ساعت:15:07:25/ جمعه, 02, اسفند,1398 / کد:27/ بازدید:7986/ نویسنده:میرنیا