خواص شیمیایی:
این میوه سرشار از ویتامین C و B می باشد. سایر مواد شیمیایی موجود در این میوه عبارتند از فلاوونوئیدها، آنتوسیانیدینها، پروآنتوسیانیدینها، کلسیم، قند گلوکز، روغن چرب و ... که همگی از آنتیاکسیدانهای بسیار موثر و قوی میباشند.
خواص دارویی:
آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه حساسیت رگهای خونی را کاهش میدهند و از آسیب عوامل مخرب ایجادکننده اکسیداسیون (مانند آلودگیها، مواد شیمیایی موجود در غذاها و...) در رگها جلوگیری میکنند. همچنین ميزان گرفتگی عروق به علت وجود این آنتی اکسیدان ها کاهش مییابد و غذا رسانی به سلولهای قلبی تسهیل میشود، در نتیجه منجر به بهبود جریان خون قلبی و نهایتاً بهتر شدن عملکرد ماهیچههای قلب میگردد که خستگی را کاهش میدهد و بسیاری از دردهای آنژینی را تسکین میبخشد.
زالزالک باعث کم شدن فشارخون در افراد میشود. همچنین از افت فشار نیز جلوگیری میکند. در حقیقت فشارخون را تعدیل میکند. همچنین باعث کاهش فشارخون در بیماران دیابتی نیز میگردد.
دم کرده زالزالک برای مشکلات عصبی کاربرد دارد و باعث کاهش استرس میشود.
دمنوش زالزالک تازه یکی از بهترین گزینهها برای افزایش زمان خواب آرامشبخش است.
مصرف زالزالک کلسترول بد را در جریان خون کاهش میدهد و نیز منجر به کاهش تولید کلسترول در کبد افرادی که رژیم غذایی سرشار از کلسترول دارند، میشود. سرکه زالزالک از عوامل اصلی کاهش کلسترول و تریگلیسیرید در بدن میباشد.
زالزالک در فرایند سوزاندن چربیها کمک میکند و کالری اضافی تحمیلشده بر بدن را از بین میبرد. در نتیجه برای اهداف کاهش وزن و لاغری مناسب میباشد.
زالزالک منجر به بهبود سو هاضمه می شود و اثرات ضد التهابی دارد.
مصرف شربت زالزالک همراه با شکر سرخ برای رفع سردرد شدید مفید است.
این میوه برای تقویت معده بسیار مفید است.
زالزالک برای درمان اسهال خونی موثر است.
خوردن عرق زالزالک برایکسانی که نقرس دارند بسیار مفید است.
ساعت:10:40:27/ شنبه, 03, اسفند,1398 / کد:132/ بازدید:8502/ نویسنده:میرنیا