Attachment 1

anab

عناب (Jujube)

عناب بومی آسیای جنوبی و درختچه ای کوچک به ارتفاع 5 تا 12 متر می باشد. این درخت دارای برگ های کوچک، سبز رنگ و بیضی شکل است که در زمستان می ریزد. عناب درختى است خاردار که در مقابل سرما و گرما مقاوم می ‏باشد. سازگارى این درخت در مقابل شرایط سخت اقلیمى و نوع خاک سبب شده که کشت آن در مناطق سردسیر نیز توسعه یابد. عناب نارس، سبز ، لغزنده بوده و طعمی شبیه به سیب دارد که پس از رسیدن به رنگ قرمز تیره درآمده ، چروک می‌خورد و طعمی شیرین دارد. میوه عناب که دارای یک هسته باریک و کشیده است در فصل پاییز بطور کامل می رسد. طبع این میوه معتدل و مرطوب است.

خواص شیمیایی:

این میوه حاوی ویتامین C،B3 ، B2، B1، B6، A، کلسیم، آهن، منگنز، روی، منیزیم، فسفر، پتاسیم است.

خواص دارویی:

عناب دارای خواص دارویی بی شماری است از جمله:

خون ساز است و خون را تصفیه می کند.

برای درمان سرطان می توان آب عناب را با کاهو مصرف کرد.

دستگاه گوارش را تقویت و کم اشتهایی را درمان می کند.

ادرار را زیاد می کند. علاوه بر آن، جوشانده ی پوست درخت عناب ضد اسهال است.

برای معالجه سرفه، آسم، نفس تنگی، درد سینه و همچنین نرم کردن سینه مصرف می شود.

گرد ریشه خشک شده عناب جهت التیام زخم های کهنه استفاده می شود.

جوشانده ی عناب نشاط آور است.

خستگی شدید را برطرف می کند، خواب آور و ارام کننده ی اعصاب است.

رشد موی سر را زیاد می کند.

برای برطرف کردن ورم چشم استفاده می شود.

جوشانده عناب گرفتگی شدا را رفع می کند.

جهت درمان دندان درد سائيده عناب را در محل كرم خوردگي دندان بگذاريد.

از ضماد برگ درخت عناب براي سرعت بخشيدن در ترميم شكستگي استخوان استفاده می شود.

برای تقویت قلب، فشار خون، دفع سنگ مثانه، ورم کیسه صفرا،درمان کهیر، خارش های پوستی، سردرد، کمر درد و سرگیجه مفید است.