Attachment 1

baloot

شاه بلوط (Chest nut)

شاه بلوط میوه مناطق معتدل نیمکره ی شمالی است. سرعت رشد این درختان متوسط است. ارتفاع این درخت بسته به نوع آن از 10 تا 60 متر می تواند باشد. شاه بلوط در هنگام رشد برگ ها و شاخه های خود را به صورت گسترده و وسیع در اطراف پراکنده می کند و اصطلاحا ًشکلی گنبدی به خود می گیرد . گل های شاه بلوط از نظر شکل ، با رنگ سفید و فرم خوشه ای رو به بالا ، سنبل را به خاطر می آورد ؛ هر خوشه تا 50 گل را در کنار هم جمع می کند . میوه ی شاه بلوط در پوششی خار مانند به رنگ سبز پنهان شده ، که البته در زمان مناسب ، این پوشش خاردار خشک می شود و با تغییر رنگ و ترک برداشتن میوه را از خود خارج می کند ( این فرآیند معمولا در فصل پاییز اتفاق می افتد .)

خواص شیمیایی:

این میوه سرشار از ویتامین C و ویتامین B3 است. سایر ترکیبات عبارتند از: ویتامین B1، B9، پتاسیم، منیزیم، آهن، روی، کلسیم.

خواص دارویی:

از برگ تا میوه ی شاه بلوط ، همگی استفاده های درمانی می شود ، این برخلاف ادعای برخی از افراد است که بخش مورد استفاده ی شاه بلوط را تنها دانه ی آن دانسته اند .

این میوه به علت دارا بودن منیزیم باعث تسکین عضلات می شود.

این میوه حاوی چربی های اشباع نشده است و به همین دلیل با کلسترول بد بدن مقابله می کند.

شاه بلوط سرشار از نشاسته است و به همین دلیل یک میوه ی انرژی زا محسوب می شود.

سرشار از فیبر می باشد به همین علت به دفع غذا کمک می کند و مشکلات گوارشی را برطرف می کند.

ویتامین B1 که در این میوه موجود می باشد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند. ویتامین B6 مانع کم خونی می شود و از سیستم عصبی بدن محافظت می کند. ویتامین B9 موجود در این میوه ضد عفونی کننده است.

جوشانده ی برگ ها ی این درخت برای پایین آوردن تب ، درمان اسهال ، همچنین درمان بواسیر و سرطان پروستات مفید است.

دانه ی شاه بلوط حاوی نوعی روغن است که برای درمان رماتیسم مفید است.

از پوست درخت شاه بلوط می توان برای درمان ناراحتی های گوارشی بهره برد.