Attachment 1

tameshk

تمشک (Rubus)

تمشک درختچه ای با ساقه های تیغ دار است که به حالت وحشی در جنگلهای شمال کشور و در مناطق گرم و مرطوب می روید. گلهاي تمشك به رنگهاي سفيد، صورتي يا به صورت خوشه در ماههاي مرداد پديدار مي شود و تا مهر دوام مي آورد.  میوه ای شبيه شاه توت و توت فرنگي است و به رنگ زرد يا سرخ مايل به سياه يافت مي شود. ميوه تمشك ترش مزه می باشد. طبع این میوه خشک و سرد است. 

خواص شیمیایی:

سرشار ویتامین C و ویتامین K است. سایر ترکیبات عبارتند از: انواع ویتامین B، ویتامین A، روی منیزیم، فسفر، پتاسیم، آهن.

خواص دارویی:

تمام قسمتهای میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل بوته تمشک خاصیت دارویی دارند.

تمشك خون را تصفيه مي كند و براي كساني كه به روماتيسم مبتلا هستند، بسيار مفيد است.

اسید سالسیلیک موجود در تمشک باعث تسکین درد می شود.

برای افراد مبتلا به دیابت و فشار خون مصرف تمشک توصیه می شود.

مبتلایان به بیماری های سرخک، مخملک، تبهاي صفراوي، التهاب مجاري ادرار، گلو درد، ناراحتی های کلیوی، یبوست می توانند برای بهبود از این میوه استفاده کنند.

جوشانده گل يا برگ تمشك براي درمان زخمهاي دهان، ورم لثه، درد گلو ، ورم لوزه ها، اسهال ،ورم روده و تسكين درد معده بكار مي رود.

 تمشك بهترین زهكش منافذ پوست، درمان کک و مک و جوش های پوست است.

تمشک برای تقویت قلب مفید است.