Attachment 1

n hashimotoنارنگی زودرس ژاپنی هاشیموتو (Hashimoto Satsuma)

نارنگی هاشیموتو همانند نارنگی ایشی کاوا جز ارقام زودرس (Wase) از گروه نارنگی ساتسوما (Satsuma) یا انشو(Unshiu) محسوب می شود. اندازه این درخت، نسبتا کوچک، تاج به صورت انبوه و بسیار پر محصول است. طعم آن بسیار خوب و شیرین، آبدار و بدون بذر است. زمان رسیدن نارنگی هاشیموتو در شهریور ماه است این در حالی است که نارنگی ایشی کاوا در اواسط یا اواخرمهر ماه می رسد و در نتیجه میوه این رقم از همه گونه ای های دیگر ساتسوما  زودرس تر می باشد. لازم به ذکر است این میوه در نهالستان میرنیا آماده ارائه می باشد.لازم به ذکر است این میوه در نهالستان میرنیا آماده ارائه می باشد. در ادامه به بررسی  ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی نارنگی ها پرداخته می شود.

 

ترکیبات شیمیائی:                                                        

 

از نظر ترکیبات شیمیائی پوست نارنگی درحدود۰/۵ درصد اسانس داردوازبرگ ها وسرشاخه های آن نیزاسانس گرفته میشود.اسانس پوست نارنگی دارای دی-لیمونن،دی-ال-لیمونن ،ترپن ولینالول است که درحدود۷۸درصد آن را دی-لیمونن ودی-ال-لیمونن تشکیل میدهد ولی در اسانس برگ وسر شاخه ، فقط درحدود۴۲درصد دی و دی-ال-لیمونن یافت می شود. در آب نارنگی قند و آمینواسید یافت می شود.

 

خواص داروئی:

 

* نارنگی تصفیه کننده خون است.

 

* پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علایم دیگر سندرم سوخت و ساز محافظت می کنند.

 

* میوه ای کم کالری و سرشار از ویتامینc است.

* پوست داخل این میوه کاهش دهنده کلسترول است و با سرطان نیز مقابله می کند.

* پوست این میوه، برای درمان افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های مربوط به خواب وگوارش مفید است.

* پوست این میوه به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک می کند.

* ویتامین c که آنتی اکسیدان مهمی است، از بدن در مقابل آثار خطرناک رادیکال های آزاد محافظت می کند وباعث طولانی شدن عمر می شود.

* فیبر موجود در آن در کنترل میزان قند خون موثر است.

* هسپریدین ماده موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول ها و بافت ها دارد و مانع از پیری و سرطان می شود.

* پوست آن را برای مصرف خشک کنید و به شکل پودر دربیاورید و با انواع غذاها استفاده کنید.

* نارنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد که بدن را در برابر خطرناک ترین باکتری به نام «Staphylococcus Aureus» که باعث پخش عفونت در بدن می شود، محافظت می کند.

* باعث تکثیر و شکل گیری سلول های جدید می شود.