Attachment 1

n tanjeloنارنگی اورلاندو تانجلو (Orlando Tangelo)

نارنگی اورلاندو تانجلو دورگ گریب فروت دانکن(Duncan grapefruit) با نارنگی دانسی(Dancy Tangerine ) است. میوه آن پهن، گرد، میان رس،پر آب، گوشتی و تعداد بذر آن زیاد و به گرما مقاوم و در ناحیه مرکزی و شمال ایران کاشته می شود. درخت آن چتری و پر محصول با برگهای قاشقی است. لازم به ذکر است این میوه در نهالستان میرنیا آماده ارائه می باشد. در ادامه به بررسی  ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی نارنگی ها پرداخته می شود.

 

ترکیبات شیمیائی:                                                        

 

از نظر ترکیبات شیمیائی پوست نارنگی درحدود۰/۵ درصد اسانس داردوازبرگ ها وسرشاخه های آن نیزاسانس گرفته میشود.اسانس پوست نارنگی دارای دی-لیمونن،دی-ال-لیمونن ،ترپن ولینالول است که درحدود۷۸درصد آن را دی-لیمونن ودی-ال-لیمونن تشکیل میدهد ولی در اسانس برگ وسر شاخه ، فقط درحدود۴۲درصد دی و دی-ال-لیمونن یافت می شود. در آب نارنگی قندو آمینواسید یافت می شود.

 

خواص داروئی:

 

* نارنگی تصفیه کننده خون است.

 

* پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علایم دیگر سندرم سوخت و ساز محافظت می کنند.

 

* میوه ای کم کالری و سرشار از ویتامینc است.

* پوست داخل این میوه کاهش دهنده کلسترول است و با سرطان نیز مقابله می کند.

* پوست این میوه، برای درمان افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های مربوط به خواب وگوارش مفید است.

* پوست این میوه به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک می کند.

* ویتامین c که آنتی اکسیدان مهمی است، از بدن در مقابل آثار خطرناک رادیکال های آزاد محافظت

می کند وباعث طولانی شدن عمر می شود.

* فیبر موجود در آن در کنترل میزان قند خون موثر است.

* هسپریدین ماده موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول ها و بافت ها دارد و مانع از پیری و سرطان می شود.

* پوست آن را برای مصرف خشک کنید و به شکل پودر دربیاورید و با انواع غذاها استفاده کنید.

* نارنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد که بدن را در برابر خطرناک ترین باکتری به نام «Staphylococcus aureus» که باعث پخش عفونت در بدن می شود، محافظت می کند.

* باعث تکثیر و شکل گیری سلول های جدید می شود.