Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home5/nahalest/public_html/plugins/system/srizonimageslider/srizonimageslider.php on line 60
نارنگی دیررس فورچن( Fortune Mandarin )

Attachment 1

n fortuneنارنگی دیررس فورچن ( Fortune Mandarin )

نارنگی فورچن میوه دیررسی است که محصول پیوند نارنگی کلمنتاین (Clementine) و دانسی(Dancy) می باشد. درخت آن محکم ودارای اندازه متوسط و بسیار پر محصول است. میوه این رقم متوسط تا بزرگ با پوسته قرمز روشن،با طعم خوش ومعمولا چندعددی تخم دارد. گفتن این این نکته حائز اهمیت است که نارنگی فورچن اگر با درخت گرده افشان نزدیک باشد پر بار تر می شود.( لازم به ذکر است این میوه در نهالستان میرنیا آماده ارائه می باشد).این میوه مناسب مناطق صحرائی و نواحی شمالی ایران است و زمان رسیدن میوه از اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است . میوه آن روی درخت خوب باقی می ماند.  در ادامه به بررسی  ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی نارنگی ها پرداخته می شود.

 

ترکیبات شیمیائی :                                                       

 

از نظر ترکیبات شیمیائی پوست نارنگی درحدود۰/۵ درصد اسانس داردوازبرگ ها وسرشاخه های آن نیزاسانس گرفته میشود.اسانس پوست نارنگی دارای دی-لیمونن،دی-ال-لیمونن ،ترپن ولینالول است که درحدود۷۸درصد آن را دی-لیمونن ودی-ال-لیمونن تشکیل میدهد ولی در اسانس برگ وسر شاخه ، فقط درحدود۴۲درصد دی و دی-ال-لیمونن یافت می شود. در آب نارنگی قندو آمینواسید یافت می شود.

 

خواص داروئی:

 

* نارنگی تصفیه کننده خون است.

 

* پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علایم دیگر سندرم سوخت و ساز محافظت می کنند.

 

* میوه ای کم کالری و سرشار از ویتامینc است.

* پوست داخل این میوه کاهش دهنده کلسترول است و با سرطان نیز مقابله می کند.

* پوست این میوه، برای درمان افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های مربوط به خواب وگوارش مفید است.

* پوست این میوه به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک می کند.

* ویتامین c که آنتی اکسیدان مهمی است، از بدن در مقابل آثار خطرناک رادیکال های آزاد محافظت می کند وباعث طولانی شدن عمر می شود.

* فیبر موجود در آن در کنترل میزان قند خون موثر است.

* هسپریدین ماده موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول ها و بافت ها دارد و مانع از پیری و سرطان می شود.

* پوست آن را برای مصرف خشک کنید و به شکل پودر دربیاورید و با انواع غذاها استفاده کنید.

* نارنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد که بدن را در برابر خطرناک ترین باکتری به نام «Staphylococcus Aureus» که باعث پخش عفونت در بدن می شود، محافظت می کند.

* باعث تکثیر و شکل گیری سلول های جدید می شود.