Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home5/nahalest/public_html/plugins/system/srizonimageslider/srizonimageslider.php on line 60
پرتقال خونی مورو(Moro Navel Orange)

Attachment 1

p khoni moro

پرتقال خونی مورو (Moro Navel Orange)

پرتقال مورو که در شمال ایران به تامسون خونی مشهور می باشد دارای گوشتی قرمزتیره در هنگام رسیدن می باشد. زودرس ترین پرتقال خونی است که بطور یک سال در میان دارای میوه هائی درشت تر می باشد.  میوه ایست که دارای طعم غنی ، خوب و بدون تخم است. روی درخت و در انبار ماندگاری بالائی دارد ولی اگربرای مدت طولانی روی درخت باقی بماند قسمت بیرونی آن قرمز و طعم خود را از دست می دهد. ( لازم به ذکر است این میوه در نهالستان میرنیا آماده ارائه می باشد).زمان رسیدن میوه آن اواسط زمستان می باشد. در ادامه به بررسی  ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی پرتقال ها پرداخته می شود.

 

ترکیبات شیمیائی:

 

 پرتقال سرشار از ویتامین C، کلسیم،  فسفر، آهن، سدیم ،  پتاسیم، ویتامین A ، ویتامین B1، ویتامینB2 ، ویتامین  B3  است.  

خواص داروئی:

 

* پرتقال وآب آن سرشار از ماده مغذی گیاهی هسپریتین (hesperitin) هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی، عصاره هیسپرتین سبب مهار رشد سلول های سرطانی سینه وتشکیل تومور شده است. هسپریدین(یکی از انواع هسپریدین) به پیشگیری از بروز سرطان حفره دهانی کمک می کند.

 

* پرتقال دردرمان آپاندیسیت بسیار موثر است. در واقع تر کیبات شیمیایی ناهنجاری که بواسطه ناسازگاری رژیم غذائی ایجاد می شود مانند مصرف همزمان غذاهای گوشتی و انواع خمیرهای نشاسته ای وارد زایده آپاندیس شده و سبب پیدایش بیماری آپاندیس می شود.تنها مصرف میوه هائی مثل آلو وسیب و مخصوصا آب پرتقال از حمله های آپاندیس جلوگیری می کند. 

 

* پوست پرتقال دارای مواد مغذی گیاهی به نام نوبیلتین و تنجرین است که سبب متوقف کردن حملات سلول های سرطانی می شود.آب پرتقال سرشار از ماده مغذی گیاهی لیمونوئیداست که آن هم دارای خواص ضد سرطانی می باشد.

 

* خوردن جوشانده ی پوست پرتقال برای آرام کردن سرفه ، سرماخوردگی و سو هاضمه مفید می باشد.همچنین پوست له شده ی آن به عنوان مرهم برای اگزما و ناراحتی های پوستی بدن سودمند است.

 

*تحقیقات نشان داده مصرف مداوم آب پرتقال باعث جلوگیری از بیماری های کلیوی و کاهش ریسک ابتلا به سنگ کلیه می شود .

 

* مطالعات انجام شده در ژاپن نشان می دهد که مصرف روزانه پرتقال باعث کاهش بروز سرطان کبد می شود که این می تواند به علت ترکیبات ویتامین A موجود در پرتقال به نام کاروتنوئید(Carotenoids) .

 

* فیبر های حل شدنی در پرتقال باعث کاهش کلسترول خون می شوند . البته باید به این نکته توجه داشت که پرتقال را باید با پوست سفید داخلی آن مصرف کرد.

 

*پرتقال سرشار از ویتامین C می باشد که این  باعث خنثی کردن رادیکال های آزاد می شود. رادیکال های آزاد در بدن انسان موجب بیماری های مزمن همانند بیماری های قلبی و سرطان می شود.

 

* مطالعات نشان می دهد که وجود مقدار زیادی پلی فنول ها (Polyphenols) در پرتقال باعث پیشگیری از بیماری های ویروسی می شود.

 

* پرتقال حاوی مقادیر زیادی فیبر غذائی است که باعث تسهیل در هضم غذا و جلو گیری از یبوست می شود.

 

* اگرچه پرتقال قبل از هضم شدن  خاصیت اسیدی دارد ، اما وجود مواد قلیائی در آن کمک به حفظ تعادل بدن بعد از هضم شدن آن می کند .از این منظر بسیار شبیه به لیمو عمل می کند که دارای مواد قلیائی فراوانی می باشد.

 

* اسید سیتریک پرتقال اثر اوره در بدن را که باعث بیماری رماتیسم می شود را از بین می برد.

 

*تجربه ثابت کرده است که بیماری های ترشی معده را می توان با آب پرتقال درمان کرد. زیرا ترشی پرتقال بزرگترین دشمن اسید معده است .

 

*پرتقال در درمان بیماری های آمیزشی مثل انواع سوزاک و شانکر کمک موثری می کند.

 

*پرتقال با بیماری های دهانی مبارزه می کند،پیوره را از بین برده و دندان ها را قوی می سازد.