Attachment 1

p hamlin

پرتقال هاملین (Hamlin Orange)

پرتقال هاملین به صورت تصادفی در سال 1879 در فلوریدا شناسائی شد. در سال 1347 بذر پرتقال هاملین وارد ایران شد. زودرس ترین پرتقال شمال کشور است که به آب و مواد غذائی کافی نیاز دا رد. میوه ی پوست نازک داشته و خاصیت انبارمانی بالائی دارد. میوه ها متوسط تا ریز و شکل کروی تا اندکی پخ هستند. رقمی خوش طعم و عطر و بی بذر ولی دربعضی موارد این رقم دارای چند عدد بذر می باشد. لازم به ذکر است این میوه در نهالستان میرنیا آماده ارائه می باشد.در زمان بلوغ و رسیدن به خوبی رنگ گرفته و پوست نازک است. گوشت میوه آبدار، شیرین و دارای بافت ترد است. در ادامه به بررسی  ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی پرتقال ها پرداخته می شود.

 

ترکیبات شیمیائی:

 

 پرتقال سرشار از ویتامین C، کلسیم،  فسفر، آهن، سدیم ،  پتاسیم، ویتامین A ، ویتامین B1، ویتامینB2 ، ویتامین  B3  است.  

خواص داروئی:

 

* پرتقال وآب آن سرشار از ماده مغذی گیاهی هسپریتین (hesperitin) هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی، عصاره هیسپرتین سبب مهار رشد سلول های سرطانی سینه وتشکیل تومور شده است. هسپریدین (یکی از انواع هسپریدین) به پیشگیری از بروز سرطان حفره دهانی کمک می کند.

 

* پرتقال دردرمان آپاندیسیت بسیار موثر است. در واقع تر کیبات شیمیایی ناهنجاری که بواسطه ناسازگاری رژیم غذائی ایجاد می شود مانند مصرف همزمان غذاهای گوشتی و انواع خمیرهای نشاسته ای وارد زایده آپاندیس شده و سبب پیدایش بیماری آپاندیس می شود.تنها مصرف میوه هائی مثل آلو وسیب و مخصوصا آب پرتقال از حمله های آپاندیس جلوگیری می کند. 

 

* پوست پرتقال دارای مواد مغذی گیاهی به نام نوبیلتین و تنجرین است که سبب متوقف کردن حملات سلول های سرطانی می شود.آب پرتقال سرشار از ماده مغذی گیاهی لیمونوئیداست که آن هم دارای خواص ضد سرطانی می باشد.

 

* خوردن جوشانده ی پوست پرتقال برای آرام کردن سرفه ، سرماخوردگی و سو هاضمه مفید می باشد.همچنین پوست له شده ی آن به عنوان مرهم برای اگزما و ناراحتی های پوستی بدن سودمند است.

 

*تحقیقات نشان داده مصرف مداوم آب پرتقال باعث جلوگیری از بیماری های کلیوی و کاهش ریسک ابتلا به سنگ کلیه می شود .

 

* مطالعات انجام شده در ژاپن نشان می دهد که مصرف روزانه پرتقال باعث کاهش بروز سرطان کبد می شود که این می تواند به علت ترکیبات ویتامین A موجود در پرتقال به نام کاروتنوئید(Carotenoids) .

 

* فیبر های حل شدنی در پرتقال باعث کاهش کلسترول خون می شوند . البته باید به این نکته توجه داشت که پرتقال را باید با پوست سفید داخلی آن مصرف کرد.

 

*پرتقال سرشار از ویتامین C می باشد که این  باعث خنثی کردن رادیکال های آزاد می شود. رادیکال های آزاد در بدن انسان موجب بیماری های مزمن همانند بیماری های قلبی و سرطان می شود.

 

* مطالعات نشان می دهد که وجود مقدار زیادی پلی فنول ها (Polyphenols) در پرتقال باعث پیشگیری از بیماری های ویروسی می شود.

 

* پرتقال حاوی مقادیر زیادی فیبر غذائی است که باعث تسهیل در هضم غذا و جلو گیری از یبوست می شود.

 

* اگرچه پرتقال قبل از هضم شدن  خاصیت اسیدی دارد ، اما وجود مواد قلیائی در آن کمک به حفظ تعادل بدن بعد از هضم شدن آن می کند .از این منظر بسیار شبیه به لیمو عمل می کندکه دارای مواد قلیائی فراوانی می باشد.

 

* اسید سیتریک پرتقال اثر اوره در بدن را که باعث بیماری رماتیسم می شود را از بین می برد.

 

*تجربه ثابت کرده است که بیماری های ترشی معده را می توان با آب پرتقال درمان کرد. زیرا ترشی پرتقال بزرگترین دشمن اسید معده است .

 

*پرتقال در درمان بیماری های آمیزشی مثل انواع سوزاک و شانکر کمک موثری می کند.

 

*پرتقال با بیماری های دهانی مبارزه می کند،پیوره را از بین برده و دندان ها را قوی می سازد.