Attachment 1

n kalamondin

نارنگی کالاموندین (Calamundin)

نارنگی کالاموندین یکی از مهم مرکبات و بومی چین است. کالاموندین درخت یا درختچه ای کوتاه قد است و ارتفاع آن ممکن است بین 3 تا 6 متر باشد.این درخت اکثراً به عنوان درخت زینتی مورد استفاده قرار می گیرد و در مقابل سرما بسیار مقاوم است. این میوه از تلاقی بین یک گونه از مرکبات (پرتقال-نارنگی) وکامکوات منشاء گرفته است. میوه کالاموندین کوچک و دارای قطر 25-35 میلی متر است. پوست میوه هنگام برداشت صاف تا کمی ناصاف، نارنجی رنگ و نازک می باشد. میوه ترد و آبدار و طعم آن مطلوب وشیرین است.

ترکیبات شیمیائی :                                                       

از نظر ترکیبات شیمیائی پوست نارنگی درحدود۰/۵ درصد اسانس دارد وازبرگ ها وسرشاخه های آن نیزاسانس گرفته میشود. اسانس پوست نارنگی دارای دی-لیمونن،دی-ال-لیمونن ،ترپن ولینالول است که درحدود۷۸درصد آن را دی-لیمونن ودی-ال-لیمونن تشکیل میدهد ولی در اسانس برگ وسر شاخه ، فقط درحدود۴۲درصد دی و دی-ال-لیمونن یافت می شود. در آب نارنگی قند و آمینواسید یافت می شود.

خواص داروئی:

* نارنگی تصفیه کننده خون است.

* پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علایم دیگر سندرم سوخت و ساز محافظت می کنند.

* میوه ای کم کالری و سرشار از ویتامینC است.

* پوست داخل این میوه کاهش دهنده کلسترول است و با سرطان نیز مقابله می کند.

* پوست این میوه، برای درمان افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های مربوط به خواب وگوارش مفید است.

* پوست این میوه به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک می کند.

* ویتامینC که آنتی اکسیدان مهمی است، از بدن در مقابل آثار خطرناک رادیکال های آزاد محافظت می کند وباعث طولانی شدن عمر می شود.

* فیبر موجود در آن در کنترل میزان قند خون موثر است.

* هسپریدین ماده موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول ها و بافت ها دارد و مانع از پیری و سرطان می شود.

* پوست آن را برای مصرف خشک کنید و به شکل پودر دربیاورید و با انواع غذاها استفاده کنید.

* نارنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد که بدن را در برابر خطرناک ترین باکتری به نام «Staphylococcus Aureus» که باعث پخش عفونت در بدن می شود، محافظت می کند.

* باعث تکثیر و شکل گیری سلول های جدید می شود.